2012. március 11., vasárnap

Vörös áfonyás-fehércsokidarabos cookies



Volt itthon 2 tábla fehér csokim, és mivel én nem vagyok oda érte, így egy részét belesütöttem sütibe. Így azért már határozottabban fogyaszthatóbb lett számomra :DDD





Hozzávalók:
20 dkg Rama
30 dkg barnacukor (nekem csak olyan 15 dkg volt már csak itthon, a többit sima cukorral pótoltam)
25 dkg liszt
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg fehér csoki
2 tojás
15 dkg szeletelt mandula
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés:
A fehér csokit késsel felaprítjuk. A Rama-t a cukorral, a tojásokkal kikeverjük. Majd a többi hozzávalót szárazon összekeverjük, és a tojásos részbe forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal halmokat rakunk, majd kicsit lelapítjuk nedves kézzel. Fontos, hogy jó távol rakjuk egymástól a halmokat, mert nagyon szétterül a süti. (a méretekkel lehet kísérletezni, én először evőkanállal kezdtem, de azok, majdnem tenyérnyi nagyságúra terültek szét, és szinte az egész tepsiben összefolyt. Majd jött a kiskanállal, az már kisebb lett, de végül a képen látható méretet mokkáskanállal mértem ki, de még diónyi nagyságú sem volt a halom. Egyébként a nagy méret is szuper szerintem, mert abból meg egy reggeli kávé, tea mellé elég megenni kettőt, hármat, vagy kinek mennyi a huzatja :DDD Abban pont az a jó, hogy nagy :D Na szóval próbálkozni kell. Nekem most van 3 méret. De a legjobb a nagy, és a kicsi. A közepes annyira nem. Na ezt jó hosszan leírtam :)
180 'C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük közepes sínen. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd le lehet venni a sütőpapírról. Napokig eláll, ha marad :DDD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése