2014. május 3., szombat

Levendulás keksz

Érdemes kipróbálni ezt a kekszet, nagyon egyszerű, gyors, és nem pepecselős egyáltalán.

Hozzávalók:
3 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
22,5 dkg olvasztott vaj (nem margarin)
1 tk. aprított levendulavirág
1 késhegynyi vaníliakivonat
30 dkg liszt
1/4 tk. sütőpor

A fentieket összegyúrva egy lágy tésztát kapunk, amiből apró diónyi gombócokat formázunk, majd enyhén kilapítjuk. (nem igazán változtat a formáján sütés közben, csak kicsit megnő). Sütőpapírral bélelt tepsibe kell rakosgatni, majd 180 fokon, középső sínen, alsó felső sütéssel (nem légkeveréssel) addig kell sütni, míg az oldala el nem kezd barnulni kicsit.
Nagyon omlós kekszet kapunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése