2015. január 9., péntek

Őszi mini album

Ez az első olyan SB albumom, amibe személyes fényképeink vannak, és meg is tartom.
Amikor elkezdtem scrapbookozni, már akkor elhatároztam, hogy lesz egy ilyen albumom, mert a kedvenc évszakomat az őszt, muszáj valamilyen formában megörökítenem. Azok a csodás színek, a lágy őszi szél, mely illatokat hord, a késő nyári napsugarak, melyek egyre jobban átkukucskálnak a hatalmas fák lombjai között, az eső áztatta avar illata, a burokból kipottyanó fényes gesztenyék, melyeket még most is gyermeki lelkesedéssel gyűjtögetek....albumért kiáltoztak.
Tavasszal felfedeztem Pippinél a  BoBunny Autumn Song papírkészletét, és tudtam, hogy nekem majd ez kell az albumhoz.
De nem gondoltam, hogy már amikor készíteni szeretném nem lesz kapható. Így feltettem a kérdést a scrap fórumon, hogy van e valakinek, aki megválna tőle, vagy egy részétől. És mázlista fejemre, volt :)
Így szert tettem a 6x6-os készletből minden oldalból egy darabra.

További díszítőelemként a NCSD által kiadott "Őszi kirándulások" címkéket, és "Fotós", valamint "Hétköznapok" témájú chipboard kártyákat, ezen kívül "Hulló levelek", és "Tökfejek" chipboardokat használtam.
A Scrapfellowtól őszi mini chipiket, a "Szeretem az őszt" és a  "Tök jó nap" dekorgomb készletekből gombokat, valamint fémszálas Réz , és narancs színű Baker's Twine-t használtam.

Inspirációként egy Pinteresten talált kép szolgált, melyről eljutottam az alábbi blogra, ahol is megcsodálhattam a teljes albumot.

És most jöjjön a sok sok kép az albumról:

Az album műbőr borítást  kapott, mert sajnos megfelelő vásznam nem volt itthon, pedig eredetileg vászonborítású lett volna. Utána gondolkodtam az őszi papíron, de arra pedig kellett volna 2 egyforma 12'-espapír, ami szintén nem volt megfelelő mintázatúban. Így maradt a műbőr, mert abból volt elegendő.
Itt ismételten hiányát éreztem a Crop-A-Dile-nak, mivel a sima lyukasztóm nem vitte át a fedelét. Vagyis be se fogta. Így ollóval, és mindenféle szúró-vágó eszközzel, ami a kezem ügyébe került  nekiestem a lyukasztásnak, és hát majdnem el is szúrtam a kész borítót emiatt.
Szóval egyre inkább érzem a szükségét egy jó lyukasztónak.

A chipiket vízfestékkel, vagy tintapárnával festettem meg. Az alábbi kettőt pedig Glossy-val tettem domborúvá.Sajnos az alábbi szövegben rontottam (sok a "nap" az első pár sorban), de már nem tudtam javítani megfelelően, így maradt :( 
Most már tudom, hogy jobban át kell gondolni a megfogalmazást, nem csak írni, és írni :DEz a fiam kedvenc része, amikor ideérünk mindig kikapja a képet, és elszalad vele :D Vagy jobb esetben megigazítgatja, hogy annyi látsszon a képből, amennyit ő akar.Ide még lehet kerül majd egy vers, de még nem találtam megfelelőt, ami az alatta lévő képekhez illene.


5 megjegyzés:

 1. Anikó fantasztikusan szépséges.Nagyon gratulálok hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Anikó! Nagyon tetszik!! :-D nagyon egyben van, nagyon szépen díszítetted a chipboardokat....
  És tetszik a papír is, tényleg jó lehetett vele dolgozni!
  És stencileztél is, ugye?
  Gratulálok! Méltó album lett a kedvenc évszakodhoz :-)

  VálaszTörlés
 3. Fantasztikus album lett, Anikó! Gratulálok!
  Készíts még sok-sok ilyen 'megtartós' albumot! :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép és precíz munka! Ügyi vagy!!! ;)

  VálaszTörlés