2015. február 15., vasárnap

"CsillámPónira" fel!

????
igen, igen Csillám Póni :)
Szóval ennek több szálon futó története is van.
Első körben a Scrapbookosok facebook oldalról jön a Csillám Póni szóhasználat. Mármint tudjuk jól, ahol sok nő összegyűlik, elkerülhetetlen a vita, az összetűzés. Így volt ez ott is. Ezeknek a szóváltásoknak a lezárásaként, többször előkerült a nyugiiiii kifejezés, és hogy legyünk inkább CsillámPónik. Mert, hogy azok milyen kis cukik, és rózsaszínek, és....
Innen jött, hogy valaki felvetette, hogy legyen Csillám Póni kategóriában egy pályázat. 
A második CsillámPónis szál a fiamtól ered. Miszerint: "Anya, én oroszlán leszek a farsangon, te pedig legyél csillám póni, és az oroszlán megijeszti a pónit, aki elszalad" 
Végül Ő dínó lett, én pedig pályáztam a Csillám Pónis scrap pályázatra.

A Scrapbookosok oldalra valaki feltette ezt a képet, amit mikor megmutattam a férjemnek, egyből rávágta, hogy ez tök jó, és kellene készíteni Adélnak egy ilyen body-t.
A body nem készült el, viszont  állandóan ezen pörgött az agyam, hogy hogyan lehetne scrap oldalba önteni az elgondolást, és megszületett az elképzelés, miszerint készítek egy rózsaszín csillámos vászon képet, Adél ordítós fényképével, és a fenti felirattal ("Nyugodj meg, és csak legyél Csillám Póni")
A többi már jött magától.
És elkészült életem első vászonképe, amin kipróbálhattam a nemrég vásárolt Gelatost, az aznap vásárolt Gessot, csillámport, és stencilt is :) Mindezt első ízben. Szóval egy elég próba szerencse oldalnak indult.
(tartalékban azért még volt 2-3 vásznam, ha nem jönne elsőre össze a technika)

És most jöjjön a teljes oldal:
A vásznat lealapoztam Pentartos Alapozó pasztával (Gesso), majd száradást követően besatíroztam az egész oldalt a legvilágosabb Gelatossal, ami a készletben található, majd nedves törlővel nedvesített ujjal elsatíroztam azt.
A gessoval stencileztem, és az egészet beszórtam a rózsaszín csillámporral. Száradást követően keményebb sörtéjű ecsettel sepertem le a fölösleges csillámport. Mondanom se kell, az egész lakás csillámporos volt ezután, pedig próbáltam nagyon vigyázni.
Ezután jött az oldal elrendezése,forgatása, hogy mi, hova kerüljön.

És néhány részlet közelebbről:
Adél fotója konkrétan az oldal miatt készült, így próbáltam elkapni egy ordítós pillanatában (ami mostanság nem túl bonyolult).
A virágot krepp papír csíkból készítettem. Fehér csillámporral díszítettem a szirmok szélét, még feltekerés előtt, illetve a közepére félgyögyök kerültek különböző méretben. Az egész virágot ráragasztottam egy függöny anyagból kivágott csipke darabra.
A póni elkészítése már kicsit macerásabb volt. Mivel itthon nincs nyomtatónk, kértem a férjemet, hogy nyomtassa már ki a cégnél. Amit persze elfelejtett 3 napon keresztül rendszeresen, majd 1 hét szabira itthon maradt. Így amikor elszaladtam képet előhívatni, gondoltam ezt is kinyomtattatom valahol. Hazafelé jutott eszembe, hogy természetesen én is elfelejtettem :(
Így maradt az egyszer már alkalmazott nem épp képernyőkímélő technika, miszerint a monitorra helyezett vékonyabb papírra rajzoltam át ceruzával a pónit, majd alkoholos filctollal megerősítettem, ráragasztottam egy vastagabb papírra, amit végül körbevágtam.
Ezután már az egyszerűbb része következett, a színezés.
Mivel csak 1 db rózsaszín színes ceruzát találtam itthon, így ki kellett találjak valami más megoldást is a póni színezésre. Ekkor került elő ismételten a Gelatos.
Sütőpapírra firkálgattam vele, vízzel kicsit lespricceltem, és ecsettel felkentem a pónira, különböző árnyalatokat kikeverve a 4 színből.
Végül kis glossy, és csillámpor változtatta nevéhez hűvé a pónit, és lett belőle Csillám Póni.
Majd szivacsos kétoldalú ragasztókockákkal ragasztottam fel, így kicsit kiválik a síkból.
Köré került egy szép cirádás NCSD keret.2 megjegyzés:

  1. Jókat nevettem olvasás közben, hogy alig vártad, hogy lefényképezhesd a síró gyereket 😃 na igen, erről ismerszik meg, hogy valaki megfertőződött-e már a scrap vírussal: előbb a koncepció, utána a fénykép 😉
    Nagyon klassz kis (mindenben első) oldal lett 😊 humoros, csajszis, csillám pónis.
    A sütőpapír milyen volt? Sima? Lehet vele helyettesíteni a videókban látott (méregdrága) alátétet?

    VálaszTörlés
  2. szilikonos sütőpapír, nem sima

    VálaszTörlés