2016. január 29., péntek

One little word

Ali Edwards nyomán, én is kerestem egy motiváló szót az idei évre, melyet jó lenne egész évben szem előtt tartani. Ráadásul a Scrap bolt januári játéka is e köré szerveződött, így mindenképpen el szerettem volna készíteni fogható formában.
Az én választott szavam a MOST lett.
Hogy miért is ez?
Mert az előző év kb kisiklott a kezeim közül, a sok meg nem élt pillanattal, és a sok halogatott dologgal. Így idén kicsit ráncba kell szedjem magamat ez ügyben, és a leginkább motiváló szónak ezt találtam.
Először egy vászonképet szerettem volna készíteni, de mivel nem volt lehetőségem mostanába elmenni vásznat venni, így valahogy más megoldást kellett keresnem. Ekkor villant be, hogy van egy nagyon szép kis keretem, amire nemrég tettem szert, és még semmit nem csináltam vele.
Mindenképpen olyat szerettem volna ebbe a csodás keretbe, ami időtálló, és nem kell benne cserélegtni.
Így született az elgondolás, hogy készítek bele egy olyan alapot, amiről később le tudom szedni az elemeket, és ha megunom, vagy aktualitását veszti a jelenlegi projekt, akkor át tudom variálni.
Mint látjátok, az alap egy varrott szív. Ez a fix elem, és minden más ami rajta van, könnyedén leszedhető.
Egy fehér vászondarabot lealapoztam két rétegben gessoval, majd száradást követően telibe bevontam kétoldalas ragasztószalaggal, majd egy karton lapra ragasztottam. Így egy viszonylag merev, de mégis átszúrható alapot képeztem.
Ezt követően gelatos segítségével színt adtam a háttérnek.
Kivágtam egy nagy szívet papírból, és azt halványan körberajzoltam, jelölve a lyukasztás helyét, ahová varrni fogok. Miután ezzel végeztem, leellenőriztem, hogy megfelelő távolságra vannak e a lyukasztás helyei, majd a kanapéra letettem, és egy térképtűvel végiglyukasztgattam. (nekem ez a megoldás vált be leginkább a kézzel varrásnál. Persze akinek bőrkanapéja van, inkább ne ezt a megoldást válassza :P )
Ezután jöhetett az izgis rész, a varrás. Én hímzőfonalat használtam, amit keresztszemezéshez használok, melyhez hozzáfogtam még egy vékony aranyszálat is. A varrásnál nem volt koncepció. A lényeg az volt, hogy minden lyukból legalább 2 szál menjen különböző irányba, és hogy az elosztás a szív belsejében kb egyenletes legyen. Amikor a belsejével végeztem, körbevarrtam a kontúrját. 
Ezzel a munka oroszlánrészét le is tudtam, jöhetett a dekorálás.
A díszítőelemek nagy része a fonalas részre van rögzítve (még jó, hogy a Fancy that készlet matricái extrán jól ragadnak. (ebből van az arany betű, az alatta lévő pöttyös cimke, és az angol felirat) A kis kiegészítő cimkék 3D ragasztókockákkal vannak rögzítve. A virág pedig csak be van tolva a száránál fogva a zsineg alá. Tökéletesen megállt. A nyilat Spellbinders késsel vágtam. Szuper kis késkészlet, 5 nyilat tartalmaz, így lehet válogatni kedvünk szerint. 


Felhasznált anyagok:
- vászon (régi lepedő)
- gesso
- kétoldalas ragasztószalag
- alapkarton
- képkeret (NCSD-tól limitált termék volt)
- Gelatos (bubble gum/guava)
- hímzőfonal, és aranyszálas cérna
- arany glitteres papír
- 3D ragasztókocka
- My Mind's Eye: Fancy that matricák1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek még mindig ezek a saját készítésű "Scrap"-ek! :) Olyan jó bennük gyönyörködni!
    Anikó, jelöltelek egy díjra, melynek az a lényege, hogy jobban megismerjük egymást, mint blogger a bloggert :) A díj neve Liebster Award, kitöltése nem kötelező. Kérlek látogass el az oldalamra a többi infóért ezzel kapcsolatban :)
    Remélem kitöltöd! :)))
    http://villagemagic.wordpress.com/

    VálaszTörlés