2013. augusztus 15., csütörtök

Ajajjj

Már ha ennyi új sütikiszúrót vettem az utóbbi időben, ki kellett próbálnom. Már tegnap készültem sütni, de valahogy nem jutott rá idő. Ma viszont elővettem a régi jól bevált keksz receptemet,  és kisütöttünk a kisfiammal egy adagot. Hihetetlen, de meg sem kóstolta, csak még nyers állapotában csipegette. (nem tudom mi van vele, nem nagyon eszik az utóbbi pár napban semmit. Szinte csak levegőn él)
És mivel nemsokára itt a szülinapja, gondoltam ezzel le is tudom a próbasütést, és próba dekorálást. Hát nem tettem rosszul! Annyit bénáztam, hogy csak na. A fejemben már benne van egy csomó elméleti anyag, de amikor ott ültem az asztalnál a habzsákkal a kezemben, nem jutott eszembe egy csomó dolog.
Szóval ilyen esetben legközelebb konkrétan meg kell tervezni a technikát, a színeket, a keksz formát, a mintát.... És jól utána kell olvasgatni a technikának is, mert hát valahogy nem akart összejönni. :(
A máz nem lett szép fényes, nem terült egyenletesen, és a körvonal is valahogy elvált a kitöltő résztől.
Szóval van mit gyakorolni.
A szülinapra pedig fel kell kötnöm a gatyámat, hogy elkészítsem szépen az Uki kekszeket. (még lehet lesz B betűs keksz és 2-es keksz is)

Egyébként Balázs amikor felkelt délután egyből kiszúrta az Ukis kekszet :) Legalább tetszett neki. Végül lenyalogatta róla a mázat :))

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nyálcsorgatók és szépek lettek! A gyakorlás sosem árt, de ha nagy élmény és kedv számodra, biztosan sikerrel jársz a szülinapon! Remélem a Harry Potter dolgok is összejönnek a szülinapra! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, de még kell gyakorolnom, ez csak az első próbálkozás volt.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tutik. A leveles és a repcsis a kedvencem.:) Ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés