2015. november 26., csütörtök

Novemberi Scrap Bolt pályázat

Ebben a hónapban Merika inspirációs táblája (mood board) alapján kellett oldalt készíteni, néhány instrukció figyelembe vételével.
Nagyon szeretem a mood boardokat, mert szerintem itt tényleg mindenki mást lát bele, más dolog ragadja meg, és indítja be a képzelet fonalát, és ezeregy különböző alkotás születik.
Amikor megnézek egy ilyen táblát, először az érzéseimre figyelek. Arra, hogy milyen hangulatot áraszt, mit sugároz nekem. A színek, és a lefotózott elem megmutatja a mélységet, a hangulatot. Tehát légies legyen egy alkotás, vagy inkább nehezebb, tömörebb.
Nekem erről a mood boardról eszembe jutottak a színpompás, borús, hűvös esős őszi napok, a lakás melegéből szemlélve. A csillogó színek az otthon, és a családi összetartást adják (gondos odafigyelés az otthonra is, amiben élünk, hogy még melegebbé, barátságosabbá tegyük), A színes filc karikák anyaguk és színek miatt egy őszi sálat juttatnak eszembe, amit szintén a hideg ellen veszünk magunkra. (a kékség és a rozsda kicsit nekem kilóg, az igazat megvallva nekem a rozsdaforma a Balatont juttatja eszembe mindig, ha ránézek, azonban a színt végül alkalmaztam én is az oldalon)
Szóval én valahogy így személek egy mood boardot :)

És azt hiszem ezért szerettem mindig a scrap.hu mood board-os játékait is. Kicsit elgondolkodtattak. És nem csak előkaptam egy fotót, hanem először egy elképzelést kellett megfogalmazni, vagyis inkább egy érzést, majd ahhoz keresni egy megfelelő fotót.

Az én oldalamra az őszi családi kiruccanásunkkor készült két fotót tettem fel, amelyek szintén egy esős, hűvös, kicsit ködös, de nagyon szép emlékű napon készültek. Amikor fotót kerestem az érzésekhez, amint megláttam ezeket, tudtam, hogy nekem pont ezek kellenek. A színei pont ide vágtak.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, egyik kedvencem! Igen a z őszi képeknél a kék mindig hiányzik, pedig az ég, a víz, a napfelkelte, és a régi kékre festett vas ajtózár rozsdája, mind belefér :) Nekem azért került bele, meg hogy ne az unalmas narancs-barna színben alkossatok ! He-he !
    Tetszik amit írsz és amit alkottál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Merika! Igen, a kék szín valahogy kibillent minket a hagyományos őszi színek közül. Amikor összeraktam az oldalt, akkor valamit kerestem még a hiányérzetre, és akkor jött a kék alapozás gondolata.

      Törlés