De már nagyon régóta gondolkodok rajta, hogy ki kellene próbálni, mert nagyon szeretjük Danival.
Ma nekiestem, és mondhatom, nem egy ördöngösség, és irtó finom, főleg eper lekvárba mártogatva :D
Recept:
50 dkg liszt
2 dl tej
7 dkg Rama
60 gr kristálycukor (én 3 csomag vaníliás cukrot, és 30 gr cukrot használtam)
3 tojás sárgája
3,5 dkg élesztő
fél teáskanál só
A tejet kicsit felmelegítjük, és felfuttatjuk egy csipet cukorral az élesztőt benne, majd mindent jó alaposan összegyúrunk. Egy, másfél órát kelesztjük, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk (9-10 cm-es) Nekem nem volt ekkora, így egy nagy fémbögrével szaggattam ki. Majd mindegyik közepét a kicsi pogi szaggatóval (3-4 cm-es) kiszaggatjuk. Ezt követően legalább fél órát hagyjuk kelni ismételten. Majd forró bő olajban kisütjük. Figyelni kell, mert nagyon hamar kisül. Én egyet tettem bele egyszerre, és mindkét oldalát 6-7 másodpercig sütöttem. De ez látszik a színén, hogy mennyit igényel. Sokkal többet semmiképp nem, mert égett íze lesz.
Nekem 16 db lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése