Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
10 dkg finom kukoricaliszt
10 dkg Rama
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
2-3 ek citromlé
5 dkg felaprított pisztácia
Keverjük össze a liszteket a sütőporral. Olvasszuk fel a Ramat, keverjük össze a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. Ezt követően adjuk hozzá a lisztes keveréket, és gyúrjunk belőle omlós tésztát. Tegyük hűtőbe 40 percre. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagságúra. A legegyszerűbb szerintem ha teszünk rá egy celofánt, és úgy nyújtjuk. Kb 7 cm-es karikákat szaggassunk, lyukkal a közepén.
Közepes sínen süssük sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 'C-on, világos színűre. Néhány percig pihentessük a tepsiben, majd szedjük sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Közben a porcukorhoz keverjünk annyi citromlevet, hogy késsel rá tudjuk kenni a karikákra, de ne csorogjon le róluk. Ha kihűltek a karikák, mindegyiket egyesével kenjük meg a mázzal, és szórjuk meg az apróra darabolt pisztáciával. A tortarácson hagyjuk megszáradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése