2015. február 21., szombat

Scrap barátnők

Még november végén Bea barátnőmékhez megbeszéltünk négyen egy első közös scrapbookozást. Heteken keresztül terveztük, készültünk rá, mindannyian alig vártuk, hogy kicsit kiszakadhassunk az anya és a feleség szerepből, és kötetlen, alkotós, csevegős délutánt tudjunk együtt tölteni.
A terv az volt, hogy mindenki viszi a DD albumot (December Daily) amit készít, és a sok sok scrap cuccát, és azt fogjuk alakítgatni, valamint kipróbáljuk egymás kütyüjeit. :)
Az egészből az lett, hogy a kb. 5 óra sitty-sutty elrepült, és kb semmit nem alkottunk, csak csevegtünk, és próbálgattuk a rendelkezésünkre álló eszközöket, mintha valami kincsesbányába szabadultunk volna be :) (hozzáteszem Beának annyi scrap cucca, van, hogy boltot nyithatna lassan :D )
Én, aki életemben akkor kerültem először sizzix gép közelébe, nem tudtam leállni a tekeréssel :D Így utólag kicsit vicces visszagondolni rá :D :D Tekertem, tekertem, és tartalékoltam a jobbnál jobb mintákat, hogy majd legyen miből alkotni itthon.
Aztán amikor már majdnem vége felé jártunk a szabadidőnknek, akkor Piroskának beugrott, hogy Hoppá!!! FOTÓ!!! majdnem lemaradt a közös fotó. Így készült egy selfie négyünkről.
Amikor megkaptam a képet, akkor egyből arra gondoltam, hogy ebből készítek egy jó kis oldalt, és javasoltam Annának, Piroskának, és Beának is, hogy ők is készítsenek, és a végén lesz egy fényképről négy különböző alkotás. (Remélem Ti is elkészítitek Lányok! Akkor egy egy képet ide is feltennék róla, csak, hogy egymás mellett legyenek.)
Mivel a kép alapból elég sárgás lett a fényviszonyok miatt, és nem tudtam rendes színbe hozni, így fekete fehérben hívattam elő.
Az előhívatást követően láttam meg Kroki felhívását, a sárga-fehér-fekete pályázatra, és egyből arra gondoltam, hogy na akkor ez a kép pont jó lesz erre. Két legyet üthetek egy csapásra :D
De sajnos a zárt csoportba, ahová fel kellett tölteni az elkészült alkotást, második jelentkezésemre sem nyertem bebocsátást (?) így csak ide töltöm fel.

A sárga alapkartonra fekete tintapárnával stencileztem a hatszög mintát, majd a jobb felső sarokba gessoval és stencillel került fel a "nyíl" minta. Ugyanez a bal alsó sarokba is, csak oda nem gessot, hanem struktúrapasztát használtam, mert a gesso túl laposnak bizonyult, nagyon beleolvadt a síkba.
A fehér stencilezés száradását követően a sarkokban kicsit arany tintapárnával pamacsolgattam.

A fotónegatívot még Belső Olga vágta nekem egyszer, a betűket pedig Beánál vagdostam azon a bizonyos mániákusan tekerős alkalmon :) Illetve a fénykép alatti bordűrt is.
A pillangókkal kicsit szerettem volna nőiesíteni az oldalt, a virág pedig úgy került oda, hogy egy pillangó elrontott lenyomatát valamivel el kellett takarnom :)
A virágot kreppapírból, csillámporból, félgyöngyökből készítettem.





2 megjegyzés:

  1. Itt is mondom, hogy szerintem nagyon klassz kis oldal lett, sajnálom, hogy nem tudtál vele indulni a kihíváson 😞
    Igen, én is készítek majd egy oldalt magunkról, egyelőre még a fejben tervezés fázisában leledzem...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon várom Piroska! Mondjuk úgy lett volna a legjobb, ha csak akkor nézzük meg egymásét, ha mindenkié elkészült. Bocsi érte!

    VálaszTörlés