Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
10 dkg lágy vaj (én margarint tettem bele, mert most csak ez volt itthon)
10 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
Töltelék:
10 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, és minden más hozzávalóval összegyúrjuk. Nekem még pici lisztet kellett adni hozzá. Langyos helyen megkelesztjük, majd alá fölé lisztezve téglalap alakúra kinyújtjuk. (én két részbe vettem a tésztát, hogy könnyebb legyen dolgozni vele) Fél cm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tészta.
A töltelék alapanyagait összekeverjük, és annyi fahéjat teszünk bele, hogy jó fahéjas legyen. (sajnos én csak szemre mértem a cukrot is és ezt is, és utólag látom, mehetett volna kicsit bővebben bele a töltelék)
Feltekerjük, és kb 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Nekem kb 4 cm-es korongok lettek, először azt hittem, hogy kicsik lesznek, de kb másfélszeresére dagadtak, és úgy már pont jók lettek csemegézés céljából. Megszórjuk szórócukorral, és 180 fokon, közepes sínen, alsó-felső sütési módban (ne légkeverésesen) süssük, amíg szép színe nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése