2018. január 18., csütörtök

BuJo, avagy az új kreatív tervezőm

Úgy döntöttem idén lecserélem az évek óta használt gyűrűs kalendáriumomat, és belevágok egy  új formátumba. Eddig is vezettem ilyen olyan dolgokat a gyűrűs kalendáriumomban plusz betét lapokon, de azt éreztem kicsit korlátozottak voltak a lehetőségek. Egyrészt a papírja annyira vékonyka volt, hogy nem bírta el a bélyegzőket, a rajzokat, másrészt kicsi volt az oldal mérete.
Így rendeltem egy pontozott füzetkét, és hozzá is kezdhettem.
Nyilván nem hipp hopp, mert kb szeptember óta érlelődött a folyamat, nézegettem inspirációkat, és amikor eldőlt, hogy ilyet szeretnék, elkezdtem egy füzetbe felírogatni mindent,a mit majd bele szeretnék foglalni.
A januári scrap klubon vehettem, kézbe a füzetet, és az azt követő 3 napban ezzel foglalatoskodtam szabadidőmben (és alvás helyett).
Igaz,már január 3. hete van, de azért bevezettem az előzményeket is. Mint látni fogjátok még kitöltetlen,csak ide oda kezdtembevezetni a dolgokat, de ez majd jön folyamatosan.
A díszítéshez jó célt szolgált a sok Scrapfellow-s bélyegzőm, és mindenféle szintén SF-s dekorelem, matrica. Illeve egy pecsétem van az Ali-ról.
A nyitó oldalon a legújabb Scrapfellows bélyegző kit klub pecsétjét használtam (januári: ELSŐ) Most nagyon oda vagyok ezért a pecsétért,több helyen látni fogjátok még. A rózsát pausz papírra bélyegeztem StazOn-nal, körbevágtam, és odatűztem.
Mivel a tűzőkapocs a másik oldalon is megjelenik, valamivel el kellett tüntessem. Így az előzőhöz hasonló motívum tűnt fel itt is annyi különbséggel, hogy akvarell papírra bélyegeztem a rózsát, és Distress Inkkel festettem ki. A jobb oldali naptár pecsét az Alis pecsét, a matricák Scrapfellows hónapsoroló matricák
 A következő oldalpárra lesznek bevezetve a születésnapok, névnapok,minden hónapra a megfelelő. Így könnyen áttekinthető, hogy adott hónapban kit kell köszönteni. Innen fogom bevezetni minden hónapkezdésnél az adott havi részletes naptárba.
Felhasznált termékek: Mr Big kisbetűk, Boldog szülinapot bélyegző, számsoros matricák, és virágdísz szintén SF termék, Memento-Tuxedo black szín, Versa Magic-Oasis Green és Pink Petunia színek, Brilliance-Galaxy gold szín
Erről annyit mondanék, hogy 2010 óta vezetem az olvasmánylistámat, és ennyire tragikusan nem hasaltam el, mint 2017-ben. Összesen 1db könyvet olvastam el, és kettőt félig. Azt hiszem kisgyerek koromban is többet olvastam ennél, pedig akkor még utáltam olvasni. Ez valami katasztrófa év volt ilyen szempontból, állandóan hulla voltam, mikor a könyvet a kezembe tudtam volna venni, és nem haladtam semmire. Bízom benne, hogy idén ismét megtelik az oldal könyvcímekkel.
A címfelirat a Bolondos betűk elnevezésű Scrapfellow-s bélyegzővel készült, ami sajnos már csak nagy méretben kapható. VersaMagic-tea leaves színt használtam. A rajzokhoz, és íráshoz,vonalazáshoz uni-ball eye micro tollat használok.
Ez egy motivációs oldal, hisz rendkívül hajlamosak vagyunk az itthon ülésre :( Sokszor inkább kimegyünk az udvarra játszani, vagy pihenni. Sokkal többször kellene kimozdulni csak úgy spontán is, és szervezetten is, így remélem a programötletek majd ez irányba rugdosnak minket.
Felhasznált termékek: Mr Big kisbetűk, Versa Magic:Pink Grapefruit szín, az apró ikonok pedig a túra dokumentáló kit bélyegzőjéből van, SF pausz füzet címke matrica
Ezt is vezettem korábban, csak nem túl hatékonyan. Sajnos sokszor elfelejtettem felírni az utóbbi időben a betegségeket. Pedig olyan jó belenézni, ha van valami tünet a gyereknél, hogy mit is írt fel a doki erre. Van, hogy az alapján már el is tudom kezdeni a kezelést, még mielőtt az orvos látja. Sokszor volt, hogy mondtam a dokinéninek, hogy mit adok a gyereknek, és mondta, hogy ok, csak folytassam, mert ez jó. Nem utolsó sorban pedig figyelemmel tudjuk követni a betegségek alakulását is.
Felhasznált termék: vászonalpha kisbetűk,pausz füzet címke matrica,Versa Magic tintapárna-Aspen Mist szín, Memento-Lady Bug szín
 Ez csak nekem egy kis kimutatás, az Instagram oldalamról. Ide még férhet pár dolog,ami eszembe jut időközben.
Felhasznált termékek: Versa Magic-Spring Pansy szín, Mr Big kisbetűk, és Scrapfellow ELSŐ januári scrapbookos kit elemei
 Ide írok mindent amit pontosan nem tudok, még dátumhoz illeszteni. Vagy ha még nincs meg a helye a füzetben.
Felhasznált termékek: Ali-s naptárbélyegző, Vászonaplha ,SF virág bélyegző egy régebbi Kit része, ELSŐ januári kit szegélydísz bélyegző, Vera Magic-Aloe Vera szín, Memento-fekete
 Az oldalpár egyik részén az előző folytatása, a jobb oldalon pedig elkezdődik a havi felosztás. Eddig amit láthattatok, csak egyszer szerepel a füzetben, az ezt követő részek minden hónapban fel lesznek újra vezetve, kicsit más díszítéssel. Minden hónap nyitóoldalán meghatározom az adott hónap oldalainak díszítését is. Jelen esetben egy virágos koszorút rajzoltam. Próbáltam kicsit téliesre készíteni több kevesebb sikerrel.
Bélyegző:  Januári hónapbélyegző, amin több írásmóddal, és méretben vannak a hónapnevek. Na ez egy nagyon klassz kis termék. Teljesen megszerettem használat közben. A jobb oldali lap szélre pedig hónap jelölő fülecskét ragasztottam a januári dokumentáló SF kit-ből.
 Havi naptár. Ezt nem tudom,hogy fogom e használni...de beletettem. Inkább legyen, mint, hogy hiányozzon alapon :P Az oldal alján a 3 kis keretbe az adott hónap napjai vannak belepecsételve. Tehát mindhárom egyforma. Abban vezetek pár számomra érdekes dolgot...amolyan social media tevékenység. Amint a motívum is végigmegy a hónapon, így a Versa Magic-Pink Grapefruit színe is.
 Ez is egy amolyan motivációs oldal.
 És akkor itt jönnek a hetek. Mivel PL-ezek is (Project Life albumként keress rá, ha nem tudod mi az), így vezetem minden héten a PL szerint vezetett hét sorszámát (jelen pillanatban 1.), illetve egy havi bélyegző is bekerül,amiben ki van emelve az adott hét színesen.
Bélyegzők: Ali-s hónapos, Január, Rutin bélyegző kit klub bélyegzője, amivel a napok sorát bélyegeztem. Ezen karikázom be mindig az adott napot.
 A szülinapokat, névnapokat egy félkörös ív bélyegzése különíti el.
 Ettől a héttől már felvezettem az ebédet is.


 A hónap lezárásaként a jegyzeteknek két oldalpárt hagyok. Ide fogom írni terveim szerint a napi jegyzeteket is, ami alapján vezetem a PL-t. Minden hét elejét azzal fogok kezdeni, hogy felrajzolom a PL oldalosztást, így hét végén reményeim szerint azonnal meg is tudom majd tervezni a fotók, szöveges részek helyét.
Tulajdonképpen ennyi így első körben, de tuti még sok minden alakul majd az év folyamán.
Remélem tetszett, és találtatok benne hasznos dolgot, ha esetleg BuJo tervezés, készítés előtt álltok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése