2015. augusztus 5., szerda

PhotoScape 1. - felirat szerkesztés

Ma találtam egy cikket PNG feliratok, PhotoShoppal. De mivel én sajnos nem értek a Photoshopphoz, így kénytelen voltam kipróbálni az általam használt PhotoScape programmal a szerkesztést, mert egyből bezsongtam, hogy nekem is kell ilyen fotó.

Először is letöltöttem a blogger által feltett fekete és fehér színű digitális feliratokat, majd ezután jött a macera. Egyesével kivágtam PhotoScape segítségével minden egyes feliratot. Tehát kis képeket készítettem mindegyikből.
Ha ezzel elkészülünk, túl is vagyunk a nehezén, és jöhet a móka :)
De Pinteresten is lehet jókat találni, csak be kell írni, hogy free PNG.

A következő módon lehet a képre helyezni:
PhotoScape progival megnyitjuk a feliratozni kívánt képet. Majd ezt követően a bal alsó sarokban rámegyünk az OBJEKTUM gombra, ezen belül a fotóra (bal felső piktogram) és FOTÓ... gombra.
Majd kikeresed a mappából a kívánt feliratot.
És utána már húzgálhatod, halványíthatod, és méretezheted.
A hátránya a Photoshoppal szemben, hogy ebben csak a fix feliratokat tudod betenni. Nem tudod színben és szövegezésben módosítani.


Halványított felirattal

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm szépen!!
    Nekem nagy segítség volt!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Én próbáltam hozzászólni, de nem látszik a bejegyzésem, mit csinálok rosszul, csak akkor enged, ha már valaki írt megjegyzést.

      Törlés
  2. Köszi Orsi, reméltem, hogy volt értelme, és másnak is hasznos lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Mami, próbálj újra megjegyzést írni, mert nincs blokkolva. Nem tudom mi lehet a gond.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Anikó!
    Igaz, hogy igencsak megkésve szólok hozzá, de lehet, hogy hasznára válik valakinek, aki még később talál ide. Ez így egyszerűen egy (történetesen szöveget ábrázoló) kép rátétele egy másik képre, nem pedig feliratszerkesztés, amit a cím ígér. A dolog azért bosszant, mert a PhotoScape igen jó kis saját feliratszerkesztővel rendelkezik (és ez három éve sem volt másként), ami miatt általában nem szorul más programok kegyelemkenyerére. A második képeden látható bekarikázás vagy egyéb díszítőelem más tészta, ott már szükség lehet némi besegítésre, mivel a PhotoScape ezen téren igencsak gyenge (persze nem kell mindjárt a legdrágább Photoshop után kapni, elég bármelyik ingyenes képszerkesztő).
    A Szerkesztő menüben, pont ugyanott, az Objektum fülön található T betűs gombbal (szöveg) tetszés szerinti szöveget írhatsz ki, bármilyen méretben, színben és elrendezésben, körvonallal, árnyékolással, akármelyik betűtípussal, ami csak a gépeden telepítve van (ezek természetesen a végtelenségig szaporíthatók újabbak letöltésével). Ez így már valódi feliratszerkesztés lesz, ráadásul sokkal kényelmesebb, mint a netet bújni, hogy hátha találsz valamilyen, némi megalkuvás árán elfogadható szöveget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kiigazítást. Azóta én is sokkal jobban ismerem a programot, és nem olvastam át a korábbi bejegyzéseket, de valóban ráfér egy kozmetikázás, mert így tényleg nem állja meg a helyét.

      Törlés