2013. december 15., vasárnap

Candy corn sugar cookies

Mivel második próbálkozásra sikerült elkészíteni a mértékek pontosítását követően, így beírom a  receptet, hátha más is kedvet kap hozzá. A recept Martha Stewart-tól van.
A mértékátváltást is beírom, mert nekem első körben az átváltás pontatlansága miatt nem jött össze. Mililiteres mércéje gondolom van mindenkinek. Abba számítottam át.

Hozzávalók:
4 ek. lágy teavaj (60 ml)
fél csésze cukor (125 ml)
1 nagyobb tojás sárgája
1/4 tk. vanília kivonat (én aromát használtam valamivel többet)
1/4 tk. sütőpor
1/4 tk. só
3/4 csésze liszt (180 ml)
kb 36 db Candy corn cukorka, vagy tejkaramella darabka (ízre hasonlóak kicsit)

A cukrot és a lágy vajat jól kavarjuk össze robotgéppel. Ezt követően mehet hozzá a tojás sárgája, és a többi hozzávaló.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyünk kiskanálnyi tésztákat, kb 2-3 cm távolságra. 10-12 perc alatt süssünk meg, de ne kezdjenek barnulni. Amikor kivettük a sütőből, még melegében nyomkodjuk bele a cukorkát, ami a hő hatására beleköt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése