2012. január 26., csütörtök

Egy kis melegség a hétköznapokban

Tél van, de milyen tél? Hol a hó? A télben az egyetlen, amiért érdemes elviselni a hideget, az a hó. A szállingózó hópelyhek a kabáton, a sapkán,  a hópelyhek segítségével eltüntetett járdák, utak, a talpunk alatt ropogó hó, séta a hótól csillogó sötét utcákon, szánkózás, hógolyózás, hóangyal, síelés, a meleg szobából kitekintgetés a havas utcára....
De ebből az idén nem sokat kaptunk eddig. Marad a hideg, hó nélkül. Így kicsit kellemetlenebbül viseljük a telet. Vagyis én.
De mit tehetünk ilyenkor, hogy a lelkünk és a testünk is kis melegséghez jusson a hétköznapokban?
Íme néhány ötlet:
  • vegyünk elő egy nem minden nap használatos bögrét, esetleg készletből, és igyunk belőle forró csokit (csokikanállal), vagy forró kakaót, vagy egy fincsi teaházi teát. Mindezt kicsit szertartásosan, teatojás, cukortartó, kandiscukor, mézcsurgató, kis asztalnál felszolgálós.........ki ki kedve szerint :)
  • közös program férjjel, baráttal, barátnőkkel otthon (beszélgetés, vagy társasozás, egy csomó figer food mellett :D )
  • meleg, puha takaróba burkolózva nézzünk "limonádé" filmeket, olyat, ami kikapcsol minket, és nem kell hozzá nagy agykapacitás, közben a filmnek megfelelő nassolni valót eszegetjük, iszogatjuk (Pl: Gilmore Girls: nagy bögre kávé, és csomó össze-vissza kaja (mint a képen az asztalon...ez is egy GG nézős időszakomban készült)/  Csokoládé: természetesen csoki bonbonok :D / Holiday: egy pohár bor / Sex és NewYork: popcorn.......) Gondolom mindenkinek van olyan filmje, ami beletartozik ebbe a kategóriába,és tudja is, hogy mi illik hozzá. (Kíváncsi lennék kinek mi a kikapcsolós filmje, és mi az ahhoz  illő nasi.)
  • elővenni egy rég nem olvasott könyvet, vagy megvenni azt, amire vágyunk, és meleg takaró alatt olvasgatni egész este, vagy hétvégén
  •  gyertya, illóolaj, halk zene
  • gyertyafényes, fürdőolajos, habfürdős....fürdő, esetleg egy pohár borocskával, esetleg egy férjjel :D
  • gyertyafényes, beszélgetős vacsi (rendelt kajával, mert nem az a lényeg, hogy mi készítsük, és közben jól el is fáradjunk egy már egyébként is fárasztó nap után, hanem az elfogyasztás módja)
  • közös süti sütés
Esetleg egyéb ötlet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése