2012. január 26., csütörtök

Töltött csirkemell rösztin

Az alábbiakban 4 adag elkészítéséhez írom a mennyiségeket. 
Vegyünk két csirkemellet. Az egész csirkemellet ketté vágjuk középen, ahol adja magát, és így egy fél csirkemell lesz egy adag. A vastagabb végén egy éles késsel nyúljunk bele, és vágjunk zsebet rajta. Ide töltjük majd a megdinsztelt gombás-bacont, melyet sóztunk, borsoztunk dinsztelés közben. (5 szelet szeletelt bacont apróra vágunk, és kg 15 dkg gombát finomra szeletelünk) 
Majd ha megtöltöttük mindegyik mellet, akkor forgassuk sózott lisztbe, majd tojásba (2 db kell-pici tejjel elhabarva). Ezt ismételjük meg még egyszer. Ezt követően süssük ki olajon. Figyelni kell, hogy ne süljön hirtelen meg, mert a csirkemell, így, hogy nem vágtuk el, nagyon duci, és akkor nem fog átsülni. Így kb mindkét oldalát 6-7 percig süssük. 

Eközben a babot (legjobb a ceruzabab, de én nem kaptam, így mirelit sárga hüvelyű zöldbabot használtam) főzzük elő sós vízben, majd serpenyőben vajon pároljuk meg. Tegyük félre. 

A rösztihez reszeljünk le nagy lyukú reszelőn fejenként egy nagy krumplit. Tegyük egy nagy tálba. Adjunk hozzá egy nagy fej, apróra vágott hagymát, egy fél fej zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá 3-4 kanál lisztet, hogy a krumpli által engedett lét némiképp felvegye. Gyúrjunk 4 gombócot belőle, tegyük forró serpenyőbe, és egy lapos eszközzel lapítsuk le, olyan 1 cm vastagságúra. Mindkét oldalát süssük készre. (a fordítást két eszközzel végezzük, a lapító eszközzel, és még egy villával, mert egyébként ketté törik, olyan nagy a röszti) 

Végül helyezzünk egy rösztit a tányérra, halmozzuk rá a bab negyedét, és tegyünk a tetejére egy töltött húst. 
(száraz fehér bor illik hozzá)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése