2012. január 22., vasárnap

Sokmagvas ropogós

Szuperfincsi, a recept kézről kézre jár, aki megkóstolja, beleszeret :D Egyébként én is "örököltem" valakitől, aki a NoSalty-n találta.


Hozzávalók: 
15 dkg lenmag 
20 dkg szezámmag 
15 dkg földimogyoró 
50 dkg liszt 
10 dkg vaj 
1/2 dl napraforgó olaj 
1/2 cs sütőpor 
1 ek só 
kb. 2 dl sör 
1-2 ek tejföl 

Elkészítés: 
Kitesszük a vajat melegedni. Közben a mogyorót felaprítjuk. 
A lisztet, a sót, a sütőport és a magokat összekeverjük. 
Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a tejfölt és a sört, majd jól összegyúrjuk. A sört óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a tészta. 
Kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákra felvágjuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben csak egy picit nőnek, rakhatjuk közel egymás mellé őket. Fontos, hogy teljesen átsüljön, ezért feltétlenül végezzünk kóstolási próbát. :) 

sütési hőfok: 180°C 



Megjegyzés: 
Lehet még napraforgómaggal és tökmaggal is próbálkozni, a lényeg, hogy fél kiló liszthez fél kiló magot adjunk. Sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése