2012. január 30., hétfő

Smink ecsetek...melyik mire?

Mivel minden nap sminkelek, kb 17 éves korom óta, így egy két alap sminkszert már sikerült beszereznem :) És persze nem alapot is :D
De amikkel mindig gondba voltam, azok az ecsetek. Melyik mire jó? Mert, hogy a boltokban is millió félével találkozunk. Van szemre, szájra, arcra, szemöldökre.....és nem elég, hogy ilyenek vannak, még ezekből is több típus....ááááá........szóval a fejünk minden kis zugát más ecsettel sminkelné egy profi. De mi, akik csak hétköznapi mezei sminkesek vagyunk, mit használjunk? Illetve mit vegyünk meg a boltból, ami az alap készlethez szükséges? Már pár hónapja gondolkozok rajta, hogy érdemes lenne beruházni egy jobb minőségű ecset készletbe, mert eddig csak ilyen-olyan ecseteim voltak. De én úúúúgy szeretnék egy teljes ecset készletet.
Most ahogy bóklásztam a neten, egy profi sminkes oldalán erre leltem :D


Csúcsszuperkirályos!!!!!!
Végre megtudhatom, hogy mit mire lehet használni, és ezáltal már kicsit célirányosabban fogok tudni keresni ecsetet, és már hozzáértőbben fogom nézni a készleteket is.

"Púder ecset: (szám: 01-02) A legnagyobb fejű ecset, a púdert tudjuk vele felvinni vékonyabb rétegben, illetve a felesleget lesöprögetni.
Pirosító ecset: (szám: 03-07) Az arcpírt tudjuk vele felvinni az arccsontra. Hasonló a púder ecsethez, csak kisebb a feje. Létezik belőle kisebb fejű is (szám:06-07), ezekkel árnyékolást is lehet végezni az arcon, illetve ferdén vágott (szám:03S).
Szemhéjfestő ecsetek: (szám: 08-13) A szemhéjon tudunk vele satírozni, árnyékolni, a szemhéjport felvinni. Ezekből is létezik ferdén vágott (szám: 32, 10S) illetve úgynevezett macskanyelv formájú (szám: 08F-09, 11-13).
Satír ecsetek: ( szám: 14-16, 18, 20, 22-27) A színek összesatírozására, illetve a szempillasor árnyékolására használjuk. Közvetlen a szempillasor alatt lehet vele dolgozni, porral könnyen kontúrozható vele a szem, és nem lesz túl éles. Kis fejű ecsetek, van, aminek egyenesre van vágva a vége (szám: 24-27)
Szemöldök ecset: (szám: 17) A szemöldök kontúrozására szolgál, porral könnyen a szálak közé lehet vele dolgozni, és természetes hatást kelt.
Tű vagy tus ecset: (szám: 28-30) Tusvonal húzására használjuk, illetve éles kontúrok rajzolására. Nagyon vékony, és hegyes ecset.
Kúp ecset: (szám: 33-34, 52-53) A szemhéjránc (a szemöldök és a szempillasor közötti távolságot kb. felezi) árnyékolását megkönnyíti. Nyitott szemnél az ecsetet a szemhéjrácba illesztve könnyen tudjuk árnyékolni.
Satírgumi: (szám: 35) A ceruzát könnyen el tudjuk vele satírozni, szemceruzák végén is gyakran megtalálható.
Kontúr ecsetek: (szám: 36-39) Élesebb vonalak húzására alkalmazzuk, akár a szemen, akár a szájon.
Szempillakefe: (szám: 42) A felesleges szempillaspirált tudjuk eltávolítani vele, illetve a szemöldököt kifésülni.
Applikátor: (szám: 43-44) A szemhéjra tudjuk töményebben felvinni vele a szemhéjfestéket. Szivacsos a feje, létezik belőle cserélhető fejű is.
Szemöldök kefe: (szám: 45) A szemöldököt tudjuk kifésülni, formára igazítani, illetve a felesleges szempillaspirált eltávolítani.
Rúzs ecset: (szám: 23) A rúzs illetve szájfény felvitelét könnyíti meg.
Legyező ecset: (szám: 40-41): A felesleges, illetve lepergett festéket tudjuk eltávolítani vele az arcról.
Alapozó ecset: (szám: 46, 49-51) Az alapozót tudjuk vele felvinni. Ezek nem szőr, hanem toray (műszál) ecsetek.  A (49-51 számú) ecsetekkel csak a folyékony, illetve zsíros alapú alapozókat tudjuk felvinni, a túl tömény, vizes alapúakat nem.
Korrektor ecset: (szám: 47-48) A korrektor felvitelére használjuk legfőképpen a szem környékén. Hasonló az alapozó ecsethez, csak kisebb a feje.
Testfestő ecsetek: (body painting brushes) Testfestésre alkalmas ecsetek, formáját aszerint választjuk ki, milyen mintát szeretnénk festeni. Szintén toray-ból (műszál) vannak, ugyanis itt különösen fontos, hogy ne szívja meg magát az ecset.
Alapozó szivacs: Az alapozót tudjuk vele felvinni az arcra. A hagyományos alapozó szivacs a háromszög formájú, de vannak vastagabb kőr alakú szivacsok illetve hosszúkás laposabb töményebb szivacsok is. Mindig nedvesen kell használni, mert úgy könnyebben, és szebben el lehet dolgozni az alapozót.
Púder puffni: A púdert tudjuk vele töményebb rétegben felvinni az arcra."

Konkrét ecsetekről véleményezést pedig itt találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése