2012. január 22., vasárnap

Minden érv Rómába vezet

Egy szóval csak annyit tudok mondani róla, hogy: szuper.
Kb 16 éves voltam, amikor ezt a könyvet megvettük. Akkor olvastam el először. Aztán évekig lapult  a könyvespolcon, majd olyan 6 éve újra rátaláltam, és ismét elolvastam. Azóta egy-másfél évente újra elolvasom, mert annyira jóóóó. Vagyis engem megerősít lelkiekben, erőt ad, új lendületet ad a hitemben.
Szóval mindenkinek szívből tudom ajánlani aki kicsit is megrekedt a hit lépcsőjén, vagy lefelé araszolgat, és ezen változtatni szeretne, vagy olyannak, aki csak bele akar tekinteni kicsit olvasmányosabb módon a katolikus egyházba.

A könyv hátulján található ajánló:
"Az Egyesült Államokban nincs több száz embernél, aki gyűlöli a Római Katolikus Egyházat; viszont több millióan vannak, akik gyűlölik azt, amit tévesen a Katolikus Egyháznak hisznek." (Fulton Sheen érsek) - A fenti megállapítás a könyv szerzőire, a Hahn házaspárra is érvényes volt megtérésük előtt. Protestáns keresztényként naponta találkoztak azokkal a hittételekkel, melyek évszázadok óta a protestáns-katolikus szembenállás jellemzői. Ők azonban nem elégedtek meg a tanáraik és lelkészeik által adott magyarázatokkal. Szentírási és logikai érvek segítségével maguk keresték a választ olyan sokat vitatott kérdésekre, mint a Mária-tisztelet, a pápai tévedhetetlenség vagy a gyermekkeresztség. Az igazság keresése során Scott és Kimberly Hahn útja a Katolikus Egyházba vezetett. Ebben a könyvben a megtérésük során fogant felismeréseiket gyűjtötték össze, hogy útkeresésük története fáklyaként szolgáljon azok számára, akik hozzájuk hasonlóan az igazi világosságot és az üdvösséget keresik."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése