2012. január 18., szerda

Pelenkázás:

- pelenka vásárlás: Általában a hipermarketek áraival nem tudnak versenyezni a bababoltok. Van, hogy olcsóbban adják a hipermarketek, mint ahogyan a bababolt beszerzi. Így aki nagy mennyiségben vásárol, az ne bababoltban vegye meg.
Általában az anyukák meglepődve veszik észre, hogy amikor a baba kinövi a 2-5 kg-os pelust, és le kell cserélni nagyobb méretűre, akkor a baba, mintha meg is nőne. Hirtelen a rugikat is kinövi. Mi ennek az oka? Mert hát nem nőhet a baba két pelenkacsere között egy méretet. Legtöbbször az anyukák a következő méretet választják pelenkánál.
Vegyünk pl. egy Pempers pelenkaméretezést (most ezt kerestem ki a neten, de nézheti mindenki azzal a márkával, amit szeret):
Méretek pelusnál:
1.      2-5 kg
2.      3-6 kg
3.      4-9 kg
Namost… ha a baba 5 és fél kg, akkor váltani kell az első méretről. Ekkor vesszük a másodikat, ami 3-6-kg-s babáknak van. Ez logikusnak is tűnik. De akkor miért nem jó a rugi, ami a másik pelenkával még jó volt?
Válasz: Azért, mert most a második kategóriás pelenkának a felső határa felé megyünk, és a pelus annyival nagyobb. Érdemes ezért márkák között ugrálni, és olyat keresni, aminek a méretezése más. Pl. 2-6 kg-ig. Ez még jó nekünk, de a rugit sem kell lecserélni. Aztán lehet a következő pelenkavásárlásnál már 3-6-os méretet venni. Ki kell malmozni!
Mi a dm-es Babylove pelenkát használjuk, ez a legolcsóbb szinte, de nekünk be is vált.

- pelenkázó szekrény: ha valaki vesz ilyet, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy a lábam kényelmesen elférjen, miközben pelenkázok. Ne legyen az egész szekrény egy síkban. Vagy alatta lehessen belépni kicsit, vagy a pelenkázó lap nyúljon túl kicsit a szekrény lapján. Így azért kényelmesebb, mint előrehajolni, vagy kifordított lábfejjel pelenkázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése