2012. január 22., vasárnap
Keksz
Ez a keksz tészta kitűnően nyújtható, így kiszúrókkal, sablonokkal ötletes kekszeket készíthetünk. Gyerekekkel közösen is elkészíthető, biztos szívesen fogják majszolgatni az elkészült sütit. Sokáig eláll.
Hozzávalók:
250g puha vaj
180g porcukor
1 tojás
másfél teáskanál vanília kivonat
380g liszt (nekem ennyi nem volt elég bele, annyit kell még pótolni, hogy nyújtható legyen)
2 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200C fokra.
Tegyük egy tálba a vajat és a cukrot és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, és ezt apránként adjuk hozzá a vajas masszához, jól elkeverve minden hozzáadott adagot.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3mm vékonyra, a kiszúrókkal készítsük el a formákat és süssük 6-7 percig.
A tetejét vékonyra nyújtott marcipánnal lehet díszíteni, melyet cukros tojáshabbal ragasztok a kekszre. Szerintem kicsit macerás a marcipánozás, simán anélkül is finom. Én két hétig jártam rá a sütis dobozra, mert nálunk csak én vagyok sütis :)
Forrás: http://www.desszertmester.hu/receptek/keksz-teszta
Én Rama-t használtam először, majd következő alkalommal normális vajat (Lidl Márkázott vaj) összehasonlíthatatlan volt. A vajjal sokkal finomabb volt mint a margarinnal. Ráadásul a vajas keksz porhanyós volt, míg a margarinos keményebb lett. Szóval ez a recept határozottan VAJ-as recept.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése