2012. január 22., vasárnap

Zabpelyhes-csokis-mogyorós keksz

Hozzávalók: 
10 dkg tisztított sózatlan mogyoró 
1 tojás 
10-12 dkg barna cukor 
12 dkg Rama 
15 dkg liszt 
1 kiskanál sütőpor 
csipet só 
pár csepp mandula aroma 
15 dkg zabpehely 
6 dkg étcsoki 

Elkészítés: 
Egy serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, majd vágjuk durvára. 
A tojást a cukorral keverjük habosra, majd az olvasztott margarint is keverjük bele. Ezután a többi hozzávalót is keverjük bele. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd nedves kézzel ellapítjuk. 
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. ( 15-20 perc alatt 180 *C-on....de lehet, hogy tovább kell sütni, hogy a belseje is átsüljön...ennyi idő után ki kell egyet venni, és megkóstolni, miután kicsit kihűtöttük...még langyosan is kicsit puha...a lényeg, hogy ne legyen nyers a belseje) 
Esetleg olvasztott csokiba lehet mártani, és mogyoróval megszórni. Én ezt kihagytam, nem pepecseltem vele, anélkül is finom lett. 

Megjegyzés: 
Fincsi, ropogtatni való keksz. 
Az a jó benne, hogy sokáig eláll, és ha jön valaki, mindig van egy kis házi süti, amit elő lehet kapni kínálgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése