Hozzávalók:
10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
1 tojás
10-12 dkg barna cukor
12 dkg Rama
15 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
csipet só
pár csepp mandula aroma
15 dkg zabpehely
6 dkg étcsoki
Elkészítés:
Egy serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, majd vágjuk durvára.
A tojást a cukorral keverjük habosra, majd az olvasztott margarint is keverjük bele. Ezután a többi hozzávalót is keverjük bele. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd nedves kézzel ellapítjuk.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. ( 15-20 perc alatt 180 *C-on....de lehet, hogy tovább kell sütni, hogy a belseje is átsüljön...ennyi idő után ki kell egyet venni, és megkóstolni, miután kicsit kihűtöttük...még langyosan is kicsit puha...a lényeg, hogy ne legyen nyers a belseje)
Esetleg olvasztott csokiba lehet mártani, és mogyoróval megszórni. Én ezt kihagytam, nem pepecseltem vele, anélkül is finom lett.
Megjegyzés:
Fincsi, ropogtatni való keksz.
Az a jó benne, hogy sokáig eláll, és ha jön valaki, mindig van egy kis házi süti, amit elő lehet kapni kínálgatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése