Hozzávalók:
olaj
140 gr cukor
3,5 dl tej
1/4 vaníliarúd
só
3 tojás
2 tojás sárgája
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 'C-ra. A formákat kikenjük vékonyan olajjal egy kenőecset segítségével.
Elkészítjük a karamellt: 70 gr cukrot egy lábasban mérsékelt tűzön felolvasztunk, állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk. Hozzáadunk 2 ek. vizet, és simára kavarjuk. A 4 db 1,5-2 dl űrtartalmú, sima oldalú forma aljára öntjük elosztva, és elegyengetjük a pohárka alján.
A tejet felforraljuk a hosszába ketté vágott és kikapart vaníliával és a csipet sóval. (a magvakat és a rudat is tegyük bele a tejbe) Ha felforrt, átszűrjük. A tojásokat és a maradék cukrot nem túl habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett a tejhez adjuk. A formákba adagoljuk. A formákat meleg vízzel félig telt tepsibe állítjuk,és sütőben 25 percig gőzöljük.
A krémet a vízben hagyjuk kihűlni, majd egy-két órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kistányérra borítjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése