2012. február 20., hétfő

Lángos

1 dl tejben felfuttatunk 3 dkg élesztőt, egy csipet cukorral. Majd összegyúrjuk 40 dkg liszttel, 2 nagyobb méretű főtt, és összetört főtt burgonyával, 2 ek. olajjal, egy kiskanál sóval. Jól kidolgozzuk, kelesztjük. Ha megkelt,forrósítsunk fel olajat, és tépjünk egy ökölnyi darab kelttésztát le, alakítsunk ki belőle egy lángos formát (ha lehet ne túl vastagot) és tegyük óvatosan az olajba. Süssük mindkét oldalát pirosra.
Préseljünk le 4-5 gerezd fokhagymát, csorgassunk bele kevés olajat úgy, hogy gyorsan kavargatjuk. Majd sózzuk. Ezzel kenjük meg a lángost, tegyünk rá tejfölt, reszelt sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése